Veelgestelde vragen

faq-pmu-header

Bij Studio Mei ben je aan het juiste adres voor permanente make-up. Ruelle Robben, eigenaresse van Studio Mei, is gespecialiseerd in micropigmentatie, zoals de permanente make-up ook wel wordt genoemd. Wil je geen extra tijd meer kwijt zijn aan het perfectioneren van je wenkbrauwen, eyeliner of lippen? Dan is permanente make-up misschien wel iets voor jou. Ruelle beantwoordt de 10 meest gestelde vragen over permanente make-up hieronder.

FAQ Studio Mei

 • Hoelang blijft permanente make-up zitten?

  Permanente make-up blijft gemiddeld 1,5 tot 2 jaar zitten. Het pigment zal nooit compleet verdwijnen, maar het vervaagt wel in de loop der tijd. Dat komt omdat permanente make-up niet hetzelfde werkt als het zetten van een tatoeage. Een tatoeage gaat ongeveer 4 huidlagen diep, permanente make-up gaat niet dieper dan 2 huidlagen. Daarom raden we bij Studio Mei aan om na 1,5 of 2 jaar terug te komen voor een opfrisbehandeling!

 • Hoelang duurt een behandeling?

  De eerste behandeling duurt 2 tot 2,5 uur. Dat komt doordat ik graag de tijd neem om met jou alles door te nemen en een en ander duidelijk wil uitleggen. Ook neemt het uitmeten en aftekenen van de wenkbrauwen of eyeliner tijd in beslag. De tweede behandeling is binnen 1 tot 1,5 uur klaar.

 • Hoe gaat het in zijn werk?

  Als je kiest voor permanente make-up, neem ik graag uitgebreid de tijd met je. Ik start altijd met een intakegesprek om alle persoonlijke wensen te bespreken. Daarna lopen we door de verschillende mogelijkheden heen en leg ik uit hoe de behandeling is opgebouwd.

  Heb je je keuze gemaakt, dan meet ik de wenkbrauwen helemaal uit. Als je kiest voor eyeliner tekenen we eerst de lijn als proef op het oog, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Ook stemmen we samen de kleur van het pigment af. Zodra dit allemaal naar wens is, kan ik beginnen met het aanbrengen van de permanente make-up.

  Met dunne naaldjes wordt er pigment aangebracht in de bovenste lagen van de huid om jouw wenkbrauwen, ogen of lippen te accentueren. Tussendoor kun je zelf in de spiegel meekijken hoe de behandeling verloopt.

 • Hoe weet ik of ik voor een veilige en betrouwbare PMU-expert kies?

  In Nederland hebben we een speciale wet voor het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanente make-up. Op de website van het RIVM vind je de Hygiënerichtlijnen voor permanente make-up. Daarnaast kun je op de site van de GGD zien welke studio’s en bedrijven een vergunning hebben om permanente make-up te zetten.

  Ook is het belangrijk dat de studio waarbij jij jouw PMU gaat laten zetten regelmatig cursussen volgt. Er verandert namelijk veel qua behandeltechnieken en pigmenten. Daarom is het heel belangrijk voor een specialist om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken. Ben je van plan om permanente make-up te laten zetten? Controleer dan altijd van tevoren of jouw PMU-expert geregistreerd is.

 • Wat kost permanente make-up?

  Studio Mei biedt verschillende behandelingen aan op het gebied van permanente make-up. De prijs voor wenkbrauwen, eyeliner en lippen kun je vinden op onze prijslijst.

 • Is een permanente make-up behandeling pijnlijk?

  Natuurlijk voel je wel dat ik bezig ben, maar wij zorgen ervoor dat je bijna niks voelt van de behandeling. Veel klanten zien er van tevoren tegenop, maar achteraf valt het vaak reuze mee.

 • Mijn eigen wenkbrauwen zijn lichtblond. Is zo’n behandeling dan iets voor mij of gaat dat er raar uitzien omdat mijn wenkbrauwhaartjes zo licht zijn?

  Ik adviseer mensen met hele lichte of witte haartjes ze te blijven verven. Als deze haartjes blond blijven, zwakken ze de kleur van de permanente make-up af, waardoor het er vaag uit kan gaan zien. Door de lichte haartjes hangt er een blonde ‘waas’ over de permanente make-up. Je kunt dan de haartjes iedere 6 tot 8 weken verven in de kleur van de permanente make- of je kunt de haartjes ook met wenkbrauwgel donkerder maken.

 • Hoe weet ik zeker dat de permanente make-up er mooi uit komt te zien?

  Voordat we beginnen aan de behandeling spreken we jouw wensen door. Ook bekijken we foto’s om goed te kijken wat jij mooi vindt en wat niet. Bij Studio Mei gebruiken we heel veel tools, zoals een wenkbrauwliniaal, stickers en mapping om de wenkbrauwen uit te meten en ze symmetrisch te krijgen. Alles om te kijken wat het mooiste bij jouw gezicht past. Hetzelfde doen we bij eyeliner of lippen.

  Het tekenen van de lijnen kost tijd, maar is erg belangrijk. Wanneer die er goed opstaan en jij helemaal tevreden bent, kunnen we aan de behandeling beginnen. Tijdens de behandeling geef ik je ook steeds een spiegel zodat je alles precies kunt volgen.

 • Ik heb een paar jaar geleden permanente make-up laten zetten, maar ze zijn roze of grijs geworden. Hoe kan dat en wat kan eraan gedaan worden?

  Niet iedereen weet het, maar het pigment waarmee de permanente make-up wordt gezet is super belangrijk. De roze/rode of grijze kleur komt doordat er gewerkt is met anorganische pigmenten. Als er ijzeroxides in het pigment hebben gezeten, gaat het in de loop der tijd oxideren en dat kan een rood/roze of grijze kleur achterlaten. Het kan heel simpel weer worden opgelost door een correctiekleur te gebruiken. Dat zal de kleur neutraliseren. Kies daarom een salon uit waar ze met de juiste pigmenten werken.

 • Ik heb wel interesse, maar ik twijfel nog steeds

  Twijfel je nog steeds over permanente make-up? Plan dan een gratis en vrijblijvend intakegesprek in op de website. Tijdens deze intake leg ik je alles uit over de verschillende behandelingen. Ook teken ik bij jou de wenkbrauwen, eyeliner of lippen om te laten zien hoe het eruit komt te zien. Aarzel niet om je vragen aan mij stellen. Na dit intakegesprek krijg je informatie mee naar huis, zodat je alles nog op je gemak kunt doorlezen.

 • Is het mogelijk om een afspraak te annuleren of verzetten?

  Het annuleren of verzetten van je afspraak is mogelijk tot 24 uur voor je afspraak. Annuleer je binnen 24 uur voor aanvang van je afspraak, dan zijn wij genoodzaakt om een uurtarief in rekening te brengen.

TARIEVEN

Bekijk de prijslijst van Studio Mei.

INTAKE PLANNEN

Om een intake of afspraak te plannen klik je op de knop ‘Maak afspraak’ rechts onderin.

Mailen of bellen mag natuurlijk ook.

Alle micropigmentatie behandelingen

© Copyright - Studio Mei